Gebruikers toevoegen in WordPress

In deze eenvoudige handleiding ontdek je hoe je moeiteloos nieuwe gebruikers toevoegt aan je WordPress-website. Het aanmaken van gebruikersaccounts is cruciaal voor het beheren van toegangsrechten en het toewijzen van specifieke rollen aan individuele gebruikers. Volg onderstaande stappen om snel en doeltreffend een nieuwe gebruiker toe te voegen en hen de gewenste rol toe te wijzen.
Video afspelen

Kort stappenplan

 1. Navigeer naar Gebruikers > Nieuwe Toevoegen:
  – Log in op je WordPress-dashboard en ga naar het tabblad ‘Gebruikers’. Kies vervolgens ‘Nieuwe Toevoegen’.
 2. Vul Alle Relevante Velden In:
  – Op de pagina ‘Nieuwe Gebruiker Toevoegen’ vul je alle relevante informatie in, zoals de gebruikersnaam, e-mailadres en eventuele aanvullende gegevens.
 3. Genereer een Wachtwoord:
  – Klik op de knop om een wachtwoord te genereren of voer handmatig een veilig wachtwoord in. Zorg ervoor dat het wachtwoord sterk is en voldoet aan de beveiligingsnormen.
 4. Geef de Gebruiker een Rol:
  – Selecteer de rol die je aan de nieuwe gebruiker wilt toewijzen. Mogelijke rollen zijn onder andere ‘Beheerder’, ‘Redacteur’, ‘Auteur’, ‘Bijdrager’ of ‘Abonnee’, afhankelijk van de bevoegdheden die je wilt verlenen.
 5. Optioneel: Stuur een Kennisgeving naar de Gebruiker:
  – Vink het vakje aan als je een melding naar de nieuwe gebruiker wilt sturen met hun inloggegevens. Dit kan handig zijn om hen op de hoogte te stellen van hun nieuwe account.

We hopen dat deze instructies je hebben geholpen bij het succesvol toevoegen van nieuwe gebruikers in WordPress. Als je verdere vragen hebt of assistentie nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Optimaliseer de toegangscontrole op je website en geef gebruikers de juiste rechten voor een soepele samenwerking!

Bekijk ook deze handige video's:

Coupons instellen in WooCommerce

Door: Romy

Duur: 6 min

Variabel product toevoegen in WooCommerce

Door: Romy

Duur: 2 min

Pagina toevoegen in WordPress

Door: Savannah

Duur: 2 min