Inzicht in web- en campagne performance

Google Analytics is ongetwijfeld de meest gebruikte tool door online adverteerders en marketeers. Google Analytics is een gratis dienst van Google om alle beschikbare website data met betrekking tot bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaven inzichtelijk te maken. Dankzij deze tool weet je precies welke kanalen en campagnes bijdragen aan jouw marketing doelstellingen en hoe bezoekers zich gedragen en bewegen op de website. Daarmee vormt Google Analytics de basis voor iedere digitale marketing strategie.

De basics

Bij Kersvers Digital nemen we Google Analyics standaard mee in onze dienstverlening. Wij geloven dat je zonder de juiste data nooit het maximale uit online campagnes kunt halen. Met behulp van deze tool kunnen we ongelooflijk veel inzichten verzamelen, waaronder:

  • Via welk kanaal bezoekers op de website belanden;
  • Welke pagina’s het meest populair zijn en waar bezoekers afhaken;
  • Welke kanalen of campagnes de meeste verkopen of aanvragen realiseren.

Geavanceerde inzichten

Naast basis inzichten in website statistieken biedt Google Analytics ook meer geavanceerde mogelijkheden om de prestaties van campagnes en de website écht inzichtelijk te maken. Zo is het onder andere mogelijk om te meten:

  • Hoeveel touch points een klant nodig had om over te gaan tot een aanvraag of betelling;
  • Welke online kanalen of campagnes resulteren in offline aankopen;
  • Hoeveel klanten telefonisch contact opnemen en via welk kanaal zij op de website zijn beland;
  • Op welk punt in het bestelproces bezoekers afhaken en of dit per device verschilt.

Dankzij deze inzichten is Google Analytics onmisbaar voor iedere adverteerder. Kersvers Digital verzorgt de configuratie van Google Analytics en helpt door middel van rapportages de data op de juiste manier te interpreteren. Daarnaast verzorgen wij ook training zodat je Google Analytics ook zelf volledig onder de knie krijt.

Hoe kunnen we jou helpen?

Configuratie

Bij de configuratie van Google Analytics implementeren we de tool op de website en zorgen we dat alle gewenste data op de juiste manier gemeten wordt. Hiervoor schakelen we met de webbouwer en maken we gebruik van tools zoals Google Tag Manager.

Analyses

Staat Google Analytics reeds op de website geïmplementeerd en ben je op zoek naar manieren om data op de juiste manieren te interpreteren? Bij Kersvers Digital maken we uitgebreide analyses en rapportages zodat jij de juiste data-driven beslissingen kan nemen.

Trainingen

Wil je zelf bedreven worden in het configureren van Google Analytics en het interpreteren van de data die deze tool kan bieden? Wij verzorgen maatwerk trainingen om jou te voorzien van de benodigde informatie en skills.